Crosstrainer apparaat

Afvallen met de crosstrainer apparaat is een effectieve manier om je overtollige kilo’s kwijt te raken. De belangrijkste voordelen van een crosstrainer zijn; de minimale belasting op het lichaam en de relatief hoge calorieverbranding. Zeker in vergelijking tot andere fitnessapparaten!

Over de voordelen van het gebruik van een crosstrainer als fitnessapparaat ontdek je meer na het lezen van de 9 tips die jou gaan helpen met het effectief gebruiken van de crosstrainer om af te vallen.

Waarom val ik niet meer af?

Veel sporters vragen zich af na een aantal maanden van goede resultaten hoe het komt dat ze niet meer afvallen. Hiervoor is een simpele verklaring. Je zult variatie aan moeten brengen in je training. Als je lichaam éénmaal went aan de training die je doet op de crosstrainer dan wordt de training een stuk minder effectief.

Variatie in je training kun je aanbrengen door bijvoorbeeld een ander programma te kiezen. Daarnaast zou je, als je altijd op éénzelfde niveau traint, vaker kunnen variëren van niveau en snelheid. Bijvoorbeeld vijf minuten op een hoog niveau en dan 2 minuten op een laag niveau, waarna je de crosstrainer weer op een hoog niveau zet. Dit wordt ook wel interval training genoemd.

Zo zorg je ervoor dat je lichaam niet went aan je training, waardoor je je lichaam stimuleert om zoveel mogelijk calorieën te blijven verbranden! De crosstrainer is een fitnessapparaat voor het gehele lichaam. Zorg dat je je armen evenveel gebruikt en belast als je benen. Op die manier zie je het snelste het meeste resultaat.